Stopercentná ochrana vkladov občanov sa na Slovensku neosvedčila - Kováčová, Jana
Nedostatočný systém ochrany vkladov na Slovensku. Nedostatok prostriedkov vo Fonde ochrany vkladov (FOV). Krach malých bánk dosť vyčerpal FOV. Klienti robia chybu, že sa väčšinou rozhodujú podľa výšky ponúkaných úrokov a nie podľa stability banky. Povinnosť bánk (podľa zákona) ročne platiť príspevok do FOV. Vysoko úročené vklady škodia. Smernica EÚ pripúšťa 90-percentné ručenie vkladov.