Predvstupové nástroje EÚ - Začková, Katarína
Z obsahu: Predvstupové nástroje overujú pripravenosť Slovenska na vstup do EÚ a čerpanie štrukturálnych fondov. Phare 2000 disponuje najvyšším objemom finančných zdrojov. O zameraní projektov SAPARD rozhoduje národný Plán rozvoja vidieka. Prvé projekty ISPA predložili už vlani. V príprave predvstupových programov je najďalej Poľsko a Maďarsko. Podľa EÚ sa na príprave a realizácii projektov majú podielať aj mimovládne organizácie.