Manažérske účtovníctvo a vnútropodnikové zodpovednostné riadenie (využitie hodnotových kritérií v riadení zodpovednostných stredísk) - Král, Bohumil
Význam hodnotových pohľadov pre manažérske riadenie podnikateľského procesu. Zodpovednostný pohľad na náklady. Zodpovednosť za náklady na vstupe a výstupe. Výnosy zodpovednostných stredísk. Obsah a funkcie vnútropodnikových cien. Teoretické východiská stanovenia vnútropodnikových cien. Typy vnútropodnikových cien. Trhová cena vo funkcii vnútropodnikovej ceny. Praktické príklady.