Zaměstnanecká politika Evropské unie - Jeníček, Vladimír
Problematika sociálnej politiky v rámci Európskej únie spadá do oblasti znížených kompetencií, tzn. že EÚ vytvára len akýsi rámec, ale realizácia jednotlivých krokov je v plnej kompetencii jednotlivých členských krajín. Štyri smery aktivity EÚ na úseku sociálnej politiky. Vízia európskeho sociálneho modelu. Politika zamestnanosti ako nová funkcia Európskej únie.