Chudoba - globálny problém ľudstva, 4. časť (analýza na základe nedostatku potravín) - Michálek, Anton
Najtesnejšiu súvislosť s chudobou má podvýživa. Hladomory v minulosti a súčasnosti. Porovnanie priemernej a relatívnej spotreby potravín v krajinách s najvyššou a najnižšou spotrebou.