Daňové účinky prechodu z jednoduchého účtovníctva na podvojné - Barcaj, Tomáš
Upozornenie na významný rozdiel medzi postupom fyzickej osoby (podnikateľ) pri zrušení živnosti a následným založením obchodnej spoločnosti a medzi prechodom z jednoduchého účtovníctva na podvojné. Dopad prechodu z JÚ na PÚ a dopad príslušných ustanovení zákona o účtovníctve a zákona o daniach z príjmov na základ dane daňovníka demonštrovaný na príklade.