Daňové výdavky uznané po zaplatení - Drozd, Marián
Poukázanie na chyby, ktorých sa pri uplatňovaní výdavkov (nákladov) dopúšťajú podnikatelia a oboznámenie s pokynmi Ministerstva financií SR. Podmienky pre správne určenie základu dane. Rozdiel pri uplatňovaní výdavkov v Jednoduchom a podvojnom účtovníctve. Daňový výdavok. Úprava základu dane v podvojnom účtovníctve. Náklady, ktoré možno v PÚ uplatniť pre určenie základu dane po ich zaplatení. Zaplatený náklad a zdaniteľný príjem. Zaplatenie nákladu po častiach. Nezaplatený náklad a DPH. Nezaplatený náklad a zákonné poistné. Príklady.