Medzinárodný menový fond organizácia a riadenie - Jankovská, Anežka
Medzinárodný menový fond riadia zástupcovia členských štátov prostredníctvom riadiacich orgánov, ktorými sú Rada guvernérov, Výkonná rada, generálny riaditeľ a administratívny aparát.