Trh práce oceňuje odbornosť - Weidlich, Roman
Rozpätie platov na Slovensku sa za posledných desať rokov zväčšilo v prospech vzdelania, odbornosti a manažérskej skúsenosti. Uvoľnenie umelo stlačených rozdielov v príjmoch obyvateľstva. Pomer rovnosti v krajinách V4 a vo vybraných ekonomikách a vo svete. Zvyšovanie pomeru rovnosti treba chápať ako nevyhnutnú a potrebnú transformáciu trhu pracovných síl. Využitie v personálnom manažmente.