Delta hedging - Gottschall, Erik
Pri zabezpečovaní si pozície na finančnom trhu (hedgingu) je možné použiť viacero nástrojov aj z derivátového trhu. Hedging pomocou opcií. Názov delta hedging je odvodený zo základných charakteristík opcií, ktorá sa nazýva delta. Delta opcie predstavuje hodnotu, o ktorú sa zmení opčná prémia určitej opcie pri náraste ceny podkladového aktíva, na ktoré je opcia vypísaná o stanovenú jednotku. Príklady.