Nová úprava životného minima od 1. júla 2000 - Macková, Zuzana
Aktualizácia problematiky chudoby v SR v dôsledku prebiehajúcej ekonomickej a spoločenskej transformácie. Chápanie chudoby. Východiská právnej úpravy životného minima. Zákon č. 125/1998 Z.z. o životnom minime a ustanovení súm na účely štátnych sociálnych dávok. Dávky, výška ktorých je naviazaná na životné minimum.