Niekoľko poznámok k otázkam súťažného práva z hľadiska mediálneho práva, autorského práva, práv príbuzných autorskému právu a trestného práva - Švidroň, Ján
Za súčasť priemyselnoprávnej ochrany je považovaná aj ochrana proti nekalej súťaži. Súťažné právo a s ním súvisiace problematické oblasti: masmediálna problematika a autorské právo, nekalá súťaž, klamlivá reklama, klamlivé označenie tovaru a služieb, vyvolanie nebezpečenstva zámeny, parazitovanie na povesti, podplácanie, zľahčovanie, porušenie obchodného tajomstva, ohrozovanie zdravia a životného prostredia.