K niektorým otázkam neplatnosti uznesenia valného zhromaždenia v kapitálových spoločnostiach - Žitňanská, Lucia
Neplatnosť uznesení valného zhromaždenia kapitálových spoločností predmetom polemických diskusií. Argumentácia zástancov rôznych názorov na právnu povahu uznesenia valného zhromaždenia a vzťahu právnej úpravy neplatnosti valného zhromaždenia k všeobecnej občianskoprávnej úprave. Porovnanie niektorých argumentov z odôvodnenia rozhodnutí českého a slovenského Najvyššieho súdu.