K univerzálnosti, situatívnosti a relevancii modelu homo oeconomicus - Márton, Milan
Koncept racionality a ekonomického správania označovaný ako homo oeconomicus v rôznych ekonomických teóriách. Homo oeconomicus ako špecifický model ľudského správania, ktorý je obsiahnutý v mnohých ekonomických modeloch.