Makroekonomické súvislosti Európskej menovej únie - Muchová, Eva, 1961-
Európska menová únia (EMÚ) - unikátny jav v histórii európskej integrácie. História menových únií. Riziká úplnej menovej integrácie - asymetrický šok (devalvácia, revalvácia meny, mobilita pracovných síl, pružné mzdy), inštitúcie a fungovanie trhu práce. Výskyt asymetrických šokov v EMÚ. Zavedenie systému automatických transferových platieb medzi štátmi, tzv. fiškálny federalizmus (Pakt stability a rastu).