Obsahová analýza názvov fakúlt v anglofónnych krajinách - Švec, Štefan
Nedostatok znalostí o zvyklostiach v pomenúvaní fakúlt v zahraničí. Potreba pomenovania našich fakúlt a vysokých škôl v angličtine. Metóda skúmania, vzorky. Ukážka excerptnej metodickej jednotky obsahovej analýzy. Výsledky a závery obsahovej analýzy. Pojem vysoká škola. Relativita poňatia programu vysokej školy, fakulty a katedry. Diferenciácia fakúlt. Komplementárnosť univerzitného štúdia a univerzitnej vedy. Princíp motivovanosti v pomenovaní vysokých škôl a fakúlt.