Pripravenosť v základných učiteľských kompetenciách a obsah vysokoškolskej prípravy začínajúcich učiteľov v konfrontácii s praxou - Zvalová, Marta
Štúdia upozorňuje na niektoré výsledky výskumného sledovania UIPŠ. Jej cieľom bola snaha zistiť ako zamestnávatelia hodnotia úroveň prípravy mladých učiteľov pre prax v oblasti teoretickej i praktickej, ako sami postupujú pri výbere uchádzačov o zamestnanie, akú odbornú starostlivosť sú ochotní venovať začínajúcim absolventom. Výskum sa realizoval v roku 1999. Výsledky výskumu.