Elektronický podpis lze využít také v bankovnictví - Pavlonová, Jitka
Elektronický obchod - výhody najmä pre stredné a malé firmy (umožňuje priamy kontakt so zákazníkom). Elektronický obchod a elektronické bankovníctvo v ČR. Elektronickému obchodu chýba všeobecne uznávaná legislatíva v medzinárodnom meradle. Elektronický podpis a jeho overenie certifikačnou autoritou.