Pokus o záchranu armatúrky v Myjave nemal dlhé trvanie - Beer, Gabriel
Po privatizácii sa Slovenská armatúrka Myjava ocitla na šikmej ploche. Od roku 1992, keď spoločnosť dosiahla čistý zisk 200 mil. Sk, sa dopracovala na okraj druhého konkurzu. Rozdelenie Slovenskej armatúrky na jednotlivé akciové spoločnosti (SAM, a.s. Myjava, SAM Holding, a.s. Košice, Motosam, a.s. Myjava, SAM Group, a.s. Košice) - presun majetku Slovarmu. Účasť bánk na financovaní výroby.