Význam vlastného vrubu pri zaisťovaní rizík - Fajčáková, Jarmila
Osobitnou problematikou v oblasti zaistenia je určenie veľkosti vlastného vrubu. Skôr, ako sa poisťovateľ rozhodne do akej miery zaisťovať, musí určiť výšku vlastného vrubu, tzn. usporiadať si svoj poistný kmeň tak, aby časť rizika, ktoré si ponecháva na vlastný účet, bola čo najviac homogénna. Spôsoby určenia vlastného vrubu. Retenčné tabuľky.