Dlhy minulých rokov ohrozujú funkčnosť subjektov liekového reťazca - Velecký, Milan
Dodávatelia liekov a lekárnici hrozia vydávaním liekov len v prípade platieb v hotovosti. Dlhy za lieky z minulosti. Súčasný systém zdravotného poistenia. Nedostatok finančných prostriedkov na všetkých úrovniach liekového reťazca.