Násilí na ženách - Hůlková, Romana
Rok 1999 bol vyhlásený Európskym parlamentom európskym rokom proti násiliu na ženách. Európska únia takto reaguje na fyzické, sexuálne alebo psychické poškodzovanie žien a dievčat, ktorému sú vystavené v rôznej miere vo všetkých spoločnostiach a kultúrach.