P. Kavánek: ČSOB sa zaoberala myšlienkou prevzatia IPB dva roky - Kováčová, Jana
Hroziaci pád tretej najväčšej banky na českom trhu, Investiční a Poštovní banka (IPB), a.s. Praha, prinútila vládu ČR pomôcť súkromnému peňažnému ústavu. Počas pôsobenia Nomury v IPB prudko narástli jej vklady, ale aj nedobytné úvery. Po všetkých rokovaniach IPB nakoniec kúpila ČSOB - prevzatie aktív a pasív IPB vrátane pobočiek a zamestnancov.