Obchodné pasívum SR speje k päťročnému minimu - Vašina, Peter
Vývoj zahraničnoobchodnej bilancie SR v prvom polroku r. 2000. Nárast dovozu aj vývozu v korunovom vyjadrení. Pokles obchodného deficitu najmä v druhom štvrťroku. Konjunktúra v krajinách EÚ a CEFTA. Výrazný rast cien ropy. Výrazný vplyv na dynamiku vývozu má slovenský výrobca automobilov Volkswagen Slovakia, a.s. Bratislava. Malý príliv zahraničných investícií na Slovensko. Medziročný rast dovozu a vývozu SR.