Myslieť posudkovo znamená myslieť v prospech človeka - Repková, Kvetoslava
Koncepcia sociálnej pomoci ľuďom so zdravotným postihnutím a tvorba nového posudkového modelu. Vzťah pojmov zdravie, choroba, zdravotné postihnutie. Medzinárodná klasifikácia porúch, disaptibility a handicapu. Nové pojmy v zákone o sociálnej pomoci. Oblasti kompenzácie zo strany spoločnosti prostredníctvom systému sociálnej pomoci.