Postavenie agropotravinárskeho komplexu v národnom hospodárstve - Božík, Marian
Vývoj postavenia poľnohospodárstva v národnej ekonomike. Analýza makroekonomických súvislostí transformácie poľnohospodárstva v rokoch 1990-1998. Orientácia na vývoj pridanej hodnoty, zamestnanosti a príjmovej parity investícií a podpornej politiky v poľnohospodárstve. Charakteristika odlišností tohto vývoja v potravinárstve a ich negatívne dôsledky na sektor poľnohospodárstva.