Některé problémy vnější konkurenceschopnosti - Kadeřábková, Božena
Teoretické súvislosti konkurencieschopnosti českej ekonomiky. Liberalizácia zahraničnoobchodných vzťahov a konkurencieschopnosť. Význam priamych zahraničných investícií pre zvýšenie konkurencieschopnosti. Menový kurz ako faktor vonkajšej konkurencieschopnosti. Využitie Swan-Salterovho diagramu v kombinácii s Mundell-Flemingovým modelom pri analýze problémov ekonomiky a ich riešenia. Analýza "prestrelovania" menového kurzu ako dôsledku menovej politiky.