Efektivnost podnikání jako předpoklad konkurenceschopnosti agrárního sektoru - Bervidová, Ludmila
Ciele poľnohospodárskej politiky ČR pred vstupom do EÚ. Dosiahnutie konkurencieschopnosti agrárneho sektora. Vzťah efektívnosti podnikania a konkurencieschopnosti. Faktory ovplyvňujúce technologickú efektívnosť. Využitie pôdy ako základného výrobného faktora v poľnohospodárstve. Využitie práce, využitie kapitálu ako výrobných faktorov. Faktory ovplyvňujúce alokačnú efektívnosť.