Novela zákona o konkurze a vyrovnaní účinná od 1. augusta 2000 - Mrázová, Martina
Od 1. augusta 2000 nadobudol platnosť zákon č. 238/2000 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní v znení neskorších predpisov. Medzi hlavné oblasti navrhovaných legislatívnych zmien a doplnení zákona o konkurze a vyrovnaní patrí právna úprava rozšírenia integrácie veriteľov prostredníctvom orgánu - schôdze veriteľov do priebehu konkurzu, komplexná úprava dražby a dražobného poriadku, úprava spôsobov speňažovania, postup správcu v realizácii podnikania s rentabilnou časťou majetkovej podstaty za účelom dosiahnutia ozdravenia podniku, res. jeho časti, ekonomické spriechodnenie procesu vyrovnávania.