Skutečný rozsah nadvýroby mléka v České republice - Hrubý, Jiří
Dlhodobý vývoj spotreby mlieka v ČR ukazuje významné pomalé i rýchle zmeny v smere vzostupu i poklesu. Pokles spotreby mlieka od roku 1989 je štatisticky významný v závislosti na cenovom vývoji. Spotreba mlieka je nedostatočná. Výroba mlieka je i napriek výraznému poklesu nadbytočná. Rozpor vedie k námetu na zvýšenie spotreby mlieka prostredníctvom intervenovanej ceny. Znížila by sa tým nadvýroba mlieka.