From F. Quesnay to J.H. Davis and R. Goldberg; From tableau economique to agribusiness - Kapusta, Franciszek
Prehľad vývoja ekonomického myslenia, ktorým prechádzala teória agrobiznisu. V tejto súvislosti prezentované ciele, základná idea a vymedzenie agrobiznisu a rozdiel medzi týmto pojmom a odvetvím produkcie potravín. Formulácia agrobiznisu z hľadiska celku ako i jednotlivých smerov skúmania, konkrétne z hľadiska plánovania, organizácie a analýzy.