Voda - jeden z nejdůležitějších přírodních zdrojů Egypta - Eissa, Said M.H. Ali
Analýza vody ako prírodného zdroja a jeho využitia v Egypte a jej rozdelenie podľa využitia. Príspevok sa venuje problému, ako dosiahnuť určitú rovnováhu medzi ponukou a dopytom vody v Egypte teraz a v rokoch 2000 a 2025 podľa terajšieho využitia a podľa potrieb Egypťanov v budúcnosti. Charakteristika vodných zdrojov v Egypte.