Reformy, diverzifikácia štruktúry poľnohospodárskej výroby a rozvoj vidieckej ekonomiky v Číne - Lipták, Július
Charakteristika čínskeho poľnohospodárstva a celého agrokomplexu. Jadro, členitosť a rozsah reforiem v poľnohospodárstve. Zvýšená a diferencovaná dynamika rastu výroby. Rozvoj priemyslu a ostatných odvetví vidieckej ekonomiky. Urbanizácia čínskeho vidieka ako základňa modernizácie celého poľnohospodárstva.