Export napĺňa ruskú pokladnicu, posilňuje však infláciu - Jenei, Juraj
Vývoj ruského HDP v r. 2000, porovnanie s predchádzajúcim rokom. Rast priemyselnej produkcie. Nárast domácich a zahraničných investícií. Dobre sa darí najvýznamnejšiemu odvetviu ruského priemyslu - ropnému priemyslu. Nárast zahraničnoobchodného obratu. Vývoz, dovoz. Výška devízových rezerv. Nízky nárast cien. Miera inflácie. Potreba budovania podmienok pre nárast investícií.