Postúpenie zahraničných pohľadávok - Salanciová, Darina
Situácia, ak zahraničná firma, ktorá má na Slovensku vložený kapitál v niektorej slovenskej firme, nemôže dobyť pohľadávky, ktoré na území Slovenska má. Riešenie tejto situácie. Predaj pohľadávok ako nástroj zvýšenia likvidity firmy. Daňové hľadisko. Účtovný aspekt. Účtovanie postúpenia pohľadávky u pôvodného veriteľa a u nového veriteľa.