Štyri scenáre ďalšieho rozširovania Európskej únie analýza vedúceho Výskumného oddelenia CEPS Michaela Emersona - Emerson, Michael
Helsinský summit, ktorý rozšíril vstupné rokovania všetkých kandidátskych krajín označený ako "rýchly postup vpred". Štyri odlišné scenáre ďalšieho rozširovania EÚ, o ktorých sa v súčasnosti rokuje. Centrum pre európske politické štúdie (CEPS) podporuje tzv. Nový európsky poriadok.