K poskytování sociální pomoci v SRN - Krisch, Helmuth
V Ústave SRN sa konštatuje, že Spolková republika Nemecko je demokratický a sociálny spolkový štát. Požiadavka sociálnej spravodlivosti sa v ňom povyšuje na základnú zásadu všetkých štátnych opatrení. Úloha sociálnej pomoci. Zodpovednosť pracovníkov sociálnych úradov.