Vývoj kurzu slovenskej koruny od februára 1993 do júna 2000 - Polhorský, Vladimír
Kurzový režim v rámci fixného menového koša. Postupné zredukovanie menového koša na dve meny - USD a DEM. Pohyb kurzu v hraniciach fluktuačného pásma. Uvoľnenie mechanizmu stanovovania kurzu. Zavedenie obchodného rozpätia. Kurzový režim riadeného plávajúceho kurzu. Zmena spôsobu intervenovania zo strany NBS. Od 1.1.1999 sa používa ako intervenčná mena EUR. Zhodnocovanie kurzu koruny.