Ekonomická sila regiónov v SR sa znižuje menej peňazí na redistribúciu do ekonomicky slabších regiónov - Buchta, Stanislav
Nerovnomerný ekonomický rozvoj slovenských regiónov. Snahy o vyrovnávanie regionálnych disparít v rokoch 1997-1999. Typologické rozdelenie ekonomicky silných a slabých okresov SR. Úbytok regiónov, ktoré dotujú ostatné okresy a nárast počtu slabších okresov prijímajúcich dotácie.