Dlhopisy aj na daňové nedoplatky - Bruteničová, Zuzana
Dňom 1. augusta 2000 nadobudla účinnosť novela zákona o správe daní a poplatkov. Zámerom prijatej novely je legislatívne upraviť možnosť čiastočnej alebo úplnej úhrady daňového nedoplatku formou prevodu dlhopisu Fondu národného majetku Slovenskej republiky na účet Ústredného daňového riaditeľstva Slovenskej republiky, vedený v stredisku cenných papierov. Hodnota jedného dlhopisu bola stanovená novelou zákona na sumu 13 740 Sk.