Technické bariéry obchodovania EÚ s kandidátskymi krajinami analýza pracovníka Centra pre európsku politiku a štúdie Paula Bretona - Breton, Paul
Pri budovaní jednotného trhu Európy bez colných hraníc je potrebné odstrániť technické bariéry obchodu. Nástroje na odstránenie technických bariér pre obchod - harmonizácia technických noriem. Širšie závery ohľadom významu technických pravidiel obchodu medzi EÚ a východnou Európou.