Nad právnou úpravou nútenej správy - Balko, Ladislav
Inštitút nútenej správy bol do slovenského právneho poriadku zavedený v roku 1992 zákonom o bankách č. 21/1992 Zb. Predstavuje špecifický režim radikálne zasahujúci do majetkových práv akcionárov aj do riadiacich oprávnení orgánov postihnutej banky.