Štátny fond životného prostredia rozdelil miliardu korún - Začková, Katarína
Štátny fond životného prostredia (ŠFŽP) ostal po bývalom ministrovi úplne prázdny, so schodkom vyše 700 mil. Sk. Určitú finančnú časť dostal fond zo štátneho rozpočtu, jeho naplnenie závisí najmä od uplatnenia poplatkov a pokút znečisťovateľov životného prostredia. Nápory na dotácie z fondu sú vysoké, fond ich nepostačuje pokrývať. Najviac prostriedkov sa poskytlo na ochranu vôd, podstatne menej na odpadové hospodárstvo a ochranu ovzdušia.