Dlho očakávaná novela zákona o konkurze a vyrovnaní posilňuje postavenie majoritných konkurzných veriteľov - Benčík, Patrik
1. augusta 2000 nadobudla účinnosť dlho očakávaná tzv. veľká novela konkurzného zákona. Pojmy úpadca a úpadok. Charakteristika konkurznej podstaty. Správca konkurznej podstaty. Schôdza konkurzných veriteľov a veriteľský výbor. Ide o zákon č. 238/2000 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní v znení neskorších predpisov.