Tatraľan sa chce oprieť o vlastné spracovanie ľanu - Velecký, Milan
Majitelia akcií Tatraľanu - FNM SR Bratislava a rozhodujúcim vlastníkom je spoločnosť Carco, a.s. Bratislava, ktorá vlastní dve tretiny akcií Tatraľanu. Spoločnosť vyrába ľanové a poloľanové výrobky pre domácnosť. Podnik už niekoľko rokov vykazuje stratu. Problémy so zabezpečením finančných prostriedkov na prevádzku. Snaha získať úvery na investičné akcie. Hospodárske výsledky Tatraľanu.