Recesia zostrila boj medzi výrobcami strešnej krytiny - Hrúz, Juraj
Šesť firiem ovláda zhruba 80 perc. trhu so strešnou krytinou na Slovensku. Výroba rôznych typov krytín. Postavenie firiem podľa zastrešenej plochy v perc. Najznámejšie spoločnosti sú Bramac a Tondach. V období krízy stavebníctva sú nádejou výrobcov krytiny rekonštrukcie striech. Jedným z rozhodujúcich nástrojov na získanie drobných stavebníkov sa stal marketing.