Dlouhá cesta do Evropské unie
Francúzsko sa ujalo polročného predsedníctva v Európskej únii. Francúzsky pohľad na priority predsedníctva. Medzinárodná organizácia Frankofonia (MOF). Organizačná štruktúra a myšlienky "frankofonie". Význam členstva niektorých krajín vo Frankofonii. Program Frankofonie na roky 2000-2001. Francúzsko-české vzťahy.