Budúcoročný fiškálny deficit môže výrazne presiahnuť päť percent hrubého domáceho produktu - Suďa, Pavol
Odhad potenciálneho schodku verejných financií SR v roku 2001. Fiškálny deficit môže presiahnuť 5 perc. HDP. Okrem rozpočtového schodku, by s finančným deficitom mala hospodáriť tiež Sociálna poisťovňa. Fiškálny deficit všeobecnej vlády. Príjmy a výdavky štátneho rozpočtu. Do odhadovaného deficitu nie sú zarátané všetky výdavky všeobecnej vlády. Otváranie rozpočtových nožníc.