Vzdelanie a výkonnosť ekonomiky - Klas, Antonín
Problémom pri oceňovaní ekonomickej efektívnosti vzdelania je určenie jeho prínosu k výkonnosti ekonomiky a k jej rastu. Rozpracovanie vzdelania ako efektívneho faktora rozvoja v ekonomickej teórii (teórii ekonomického rastu). Kvantifikácia vzťahu vzdelania a výkonnosti ekonomiky. Absorpčná schopnosť ekonomiky voči vzdelaniu a migrácia.