Výživa obyvatelstva světa - Hrubý, Jiří
Význam výživy, terminológia a história problému výživy obyvateľstva sveta. Základy výživovej situácie: vývoj svetovej populácie, ekonomická úroveň, výroba potravín. Rozdiely medzi rozvojovými a rozvinutými oblasťami. Situácia je sledovaná na úrovni spotreby a na počte podvyživených ľudí v rozvojových oblastiach. Celkový pohľad na problém výživy obyvateľstva sveta a výhľad na riešenie tohto problému.